55555

Maffiga fudge brownies med härlig chokladsmak. Servera dem gärna med lättvispad grädde.

För 16 st

Ingredienser

125 g choklad, mörk
175 g smör, osaltat
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk salt

10 minuter + 30 minuter i ugn

Chocolate fudge brownie– gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt hälften av chokladen, rör tills den smält.
  2. Ta kastrullen från värmen och vispa ner socker, vaniljsocker och äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl, kakao och salt. Vänd i den hackade chokladen.
  3. Häll smeten i en smord och mjölad form, ca 20 x 30 cm. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Känn med en sticka om kakan är klar, kakan ska vara lite kladdig men inte blöt. Låt kakan svalna på galler och skär den sedan i rutor.

 

Fler recept med: Bakning, Kladdkaka