Chocolate fudge brownie

Maffiga fudge brownies med härlig chokladsmak. Servera dem gärna med lättvispad grädde.
Åsa Swanberg
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 125 g choklad - mörk
  • 175 g smör - osaltat
  • 4 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt hälften av chokladen, rör tills den smält.

  2. Ta kastrullen från värmen och vispa ner socker, vaniljsocker och äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl, kakao och salt. Vänd i den hackade chokladen.

  3. Häll smeten i en smord och mjölad form, ca 20 x 30 cm. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Känn med en sticka om kakan är klar, kakan ska vara lite kladdig men inte blöt. Låt kakan svalna på galler och skär den sedan i rutor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!