4.34.34.34.34.3

Chocchip cookies. Härliga amerikanska kakor, fyllda med hackad mörk choklad och nötter.

För 1 sats, 160 små kakor:

Ingredienser

325 g choklad, mörk (70%)
325 g nötter, blandade
250 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
3 dl rårörsocker
2 ägg
8 dl vetemjöl, (480 g)
2 tsk bikarbonat
1,5 msk vaniljsocker, äkta

20 minuter +15 minuter i ugn

Chocolate chip cookies – gör så här:

  1. Grovhacka choklad och nötter.
  2. Blanda smör, socker, ägg, mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i köksmaskin eller med elvisp. Arbeta snabbt in nötter och choklad.
  3. Dela degen i fyra bitar. Forma dem till längder, ca 3 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och lägg i frysen.
  4. Sätt ugnen på 175°. Ta ut en rulle och skär den i tunna skivor med vass kniv. Lägg skivorna på en plåt med bakplåts­papper. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt kakorna svalna på galler.
Fler recept med: Amerikanskt, Bakning, Kakor och bullar