Klassiska chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies är spröda cookies med mycket ­chokladsmak. Chokladknappar kan bytas ut mot hackad choklad.
Sara Aasum Hultberg
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 4 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 6 dl havregryn
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk salt
  • 250 g chokladknappar - blandade vita, mörka och ljusa

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda smör, farinsocker och strösocker i en matberedare eller köksassistent. Blanda i äggen, ett i taget.

  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och arbeta in dem och chokladen i smeten.

  3. Rulla degen till puckliknande, tjocka kakor (à ca 50 g) och platta till dem något på plåtar med bakplåtspapper.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 14 min, de ska vara lite sega i mitten. Låt kakorna kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!