4.84.84.84.84.8

Chocolate chip cookies är spröda cookies med mycket ­chokladsmak. Chokladknappar kan bytas ut mot hackad choklad.

För 25 kakor:

Ingredienser

200 g smör, rumsvarmt
4 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
6 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
2 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
250 g chokladknappar, blandade vita, mörka och ljusa

20 minuter + 14 minuter i ugn

Chocolate chip cookies – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda smör, farinsocker och strösocker i en matberedare eller köksassistent. Blanda i äggen, ett i taget.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och arbeta in dem och chokladen i smeten.
  3. Rulla degen till puckliknande, tjocka kakor (à ca 50 g) och platta till dem något på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 14 min, de ska vara lite sega i mitten. Låt kakorna kallna på galler.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar