Chocolate banana cake

En tät och maffig chokladkaka med lagom sötma från banan.
Åsa Swanberg
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 125 g smör - osaltat
  • 3 bananer - mogna
  • 100 g choklad - mörk
  • 2 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl farinsocker
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna något. Skala och mosa två av bananerna med en gaffel. Hacka chokladen.

  2. Vispa ner äggen i smöret, ett i taget, och tillsätt sedan mjölken.

  3. Blanda alla torra ingredienser. Gör en fördjupning i mitten och häll ner äggsmeten och de mosade bananerna. Rör till en jämn smet. Rör ner ⅔ av chokladen. Häll smeten i en smord och bröad avlång form, ca 1 1/2 liter.

  4. Skala och skär den sista bananen på längden och lägg bitarna med snittytan uppåt på toppen. Strö över den sparade chokladen.

  5. Grädda kakan mitt i ugnen 45–50 min. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den svalna på ett galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!