3.53.53.53.53.5

En tät och maffig chokladkaka med lagom sötma från banan.

För 12 skivor:

Ingredienser

125 g smör, osaltat
3 bananer, mogna
100 g choklad, mörk
2 ägg
0,5 dl mjölk
3 dl vetemjöl, (180 g)
1 dl kakao
1 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 tsk kanel, mald
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat

15 minuter + 45 minuter i ugn

Chocolate banana cake– gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna något. Skala och mosa två av bananerna med en gaffel. Hacka chokladen.
  2. Vispa ner äggen i smöret, ett i taget, och tillsätt sedan mjölken.
  3. Blanda alla torra ingredienser. Gör en fördjupning i mitten och häll ner äggsmeten och de mosade bananerna. Rör till en jämn smet. Rör ner ⅔ av chokladen. Häll smeten i en smord och bröad avlång form, ca 1 1/2 liter.
  4. Skala och skär den sista bananen på längden och lägg bitarna med snittytan uppåt på toppen. Strö över den sparade chokladen.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen 45–50 min. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den svalna på ett galler.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar