4.54.54.54.54.5

Samma goda grunddeg som 
till mandel-kakorna (se nedan), men med smak av kakao och hackad mörk choklad.

För 1 70 kakor

Ingredienser

2 1/2 dl sötmandel (175 g)
150 g rumsvarmt smör
2 dl potatismjöl (150 g)
2 msk kakao att sikta över
100 g mörkt chocklad (70 %)
1 ägg

30 min

Chocolate chip cookies utan gluten – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Förbered degen med ovanstående ingredienser och baka ihop allt. Tillsätt hackad choklad och kakao 
i stället för hackad mandel.
  3. Klicka ut kakor av degen med hjälp av 2 skedar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna på plåten.

Servera på ett vackert kakfat

kakfat
Fler recept med: Glutenfritt, Kakor och bullar, Övrigt