Choc chip cookies

Chocholate chip cookies. Härligt knapriga chokladcookies med chokladbitar i. Extra gott med blåbärsyoghurtglass till.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad - mörk
  • 225 g smör
  • 4,5 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl - (360 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl havregryn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen.

  2. Rör ihop smör, råsocker, ägg och vaniljsocker. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det. Vänd ner choklad och havregryn.

  3. Dela degen i 40 bitar och rulla dem till bollar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till bollarna något.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna på galler.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!