Chipotlemajonnäs och picklad gurkad

Chipotlemajonnäs har samma fina konsistens som en "vanlig" majonnäs. Snabbpicklad gurka passar fint till burgare av olika slag.
Foto: Lisa Björner

Chipotlemajonnäs

  • 3 msk kikärtsspad
  • 1 tsk citron - pressad
  • 2,5 dl rapsolja
  • 2 tsk chipotle chili pasta
  • 0,5 tsk salt

Picklad gurka

  • 1 gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 salladslökar
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 tsk soja - ljus
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Chipotlemajonnäs

  1. Blanda kikärtsspad och citronsaft. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du mixar med mixerstav till en krämig majonnäs.

  2. Smaka av med chipotlepasta och krydda med salt.

Gurkpickles

  1. Skiva gurkan tunt. Lägg den på ett fat. Strö över saltet och låt stå ca 10 min.

  2. Ansa och strimla salladslöken. Rör ihop socker, soja och vinäger. Skölj av gurkan och torka den lätt med hushållspapper. Blanda gurkan med marinad och lök och låt stå ca 15 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!