00000

Lite stark och rökig smak får laxen av chipotlepasta. Knapriga lite söta rotsaker smakar gott till.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g laxfilé
1,5 tsk chipotlepasta
0,5 msk honung
2 krm salt

Rotfrukter:

3 morötter
1 palsternacka
4 potatisar medelstora
1 tsk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Till servering:

0,5 dl matlagningsyoghurt
100 g blandad sallad
1 lime skivor

1. Sätt ugnen på 250°. Blanda chipotlepasta, honung och salt. Bred det över fisken och lägg den i en ugnssäker form.
2. Skala och strimla rotfrukterna. Lägg dem i en egen ugnssäker form. Tillsätt olja, salt och peppar och vänd runt rotfrukterna. Ställ in formen i mitten av ugnen 10-12 min. Ställ in laxen bredvid och låt den stå 6-7 min, till 58° innertemperatur. Rotsaker och lax är då färdiga samtidigt.
3. Servera med matlagningsyoghurt, limeskivor och sallad.

Fler recept med: Övrigt