Chilismör

Det försiktiga lilla stinget av chili i det sötmilda smöret är lätt att öka efter egen smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g smör - mjukt
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 1,5 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • 3 vitlöksklyftor - finhackade
  • 2 spansk peppar (chili) - röda
  • 3 krm salt

Gör så här

  1. Blanda vinet, vinäger, honung och vitlöken i en kastrull och koka ihop tills nästan all vätska kokat in. Låt svalna,

  2. Kärna ur och finhacka pepparfrukterna i mycket små tärningar. Blanda samtliga ingredienser med smöret. Rulla in smöret i folie och förvara det i kylen eller frysen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!