4.74.74.74.74.7

Chilisenap är gott att servera till julskinkan. Chiliflakes, senapsfrön och en skvätt vinäger smaksätter senapen. Gurkmejan ger både mustig smak och fin färg.

För 2 dl:

Ingredienser

1,5 dl senap, söt stark, t ex Västervikssenap
1 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk gurkmeja, mald
0,5 dl senapsfrön, gula
1 tsk chiliflakes

Garnering:

1 krm chiliflakes

10 minuter

Chilisenap – gör så här:

  1. Blanda senap, vinäger och gurkmeja.
  2. Stöt senapsfröna lätt i mortel, det gör inget om en del fortfarande är hela. Blanda fröna med senapen och rör i chiliflakes.
  3. Låt senapen stå och mogna i kylen 2–3 dagar. Garnera med chiliflakes vid servering.
Fler recept med: Jul, Sås och marinad