Chilisås

Chilisås är gott till de flesta rätter. Använd helst tunna plasthandskar när du hanskas med stor mängd chili. När chili rostas kan ångorna vara irriterande, så håll en handduk för näsa och mun.  
Charlotte Jenkinson
Recept på chilisås.
Recept på chilisås. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 12 röda chili - t ex spansk ­peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 dl rårössocker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och skär chilin i bitar. Skala och hacka vitlöken. Lägg chilin i en torr stekpanna. Rosta den ca 5 min på medel­värme. Tillsätt saltet och rör om.

  2. Blanda ner sockret och låt det smälta – det ska inte bränna. Tillsätt vitlök, vinäger och vatten. Låt puttra ca 5 min.

  3. Mixa till en slät sås. Låt den kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!