00000

God marinad kryddar tjockt revbensspjäll som steks i ugn. Sweet chilisås och soja ger asiatisk smak.

För 4 person(er)

Ingredienser

1,2 kg tjocka revbensspjäll av lamm
1 dl sweet chilisås
2 msk soja
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 msk flytande honung
2 tsk färsk ingefära finriven

Sallad

200 g gröna bönor (haricots verts)
1 rödlök
200 g sockerärter
1 msk färsk timjan smulad
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar

Syrad grädde

2 dl vispgrädde
2 msk citronsaft
1 tsk strösocker
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar
1 msk olivolja

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda ingredienserna till marinaden. Klappa in spjällen med den på båda sidor och lägg köttet i en långpanna. Låt stå 40 minuter.
3. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter, vänd efter halva tiden. Ta ut och servera med sallad.

SALLAD TILL REVBENSSPJÄLL

Citronsaft ger fin smak åt grädden i salladssåsen. Bönor och ärter
kokas en kort stund och spolas i kallt vatten för att behålla den
vackra gröna färgen.

Gör så här:
1. Blanda grädden med citronsaft och låt den stå i rumstemperatur ett par timmar. Smaksätt med socker, salt och peppar och droppa i olivolja.
2. Koka upp lätt saltat vatten och förväll de gröna bönorna i 5 min och sockerärterna i 3 min. Spola dem i kallt vatten. Låt dem kallna helt och skär dem i strimlor på längden. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda alla ingredienserna i en skål. Servera till revbensspjällen.

Fler recept med: Övrigt