Denna kryddiga relish kan förvaras minst en vecka i kylskåp.

För 6 personer

Ingredienser

3 tomater
1 röd paprika
1 gul paprika
1 spansk röd peppar hackad
1 gul lök
1,5 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
0,5 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
0,5 dl farinsocker
0,5 dl äppelcidervinäger
0,5 dl vatten
0,5 dl bladpersilja hackad

30 min

Gör så här:

1. Gör ett kryss i toppen på tomaterna och sätt dem på en gaffel.
Doppa ner dem i kokande vatten några sekunder och drag sen bort skalet.
2. Hacka grönsaker och lök, och fräs dem i olja i en kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt det sjuda utan lock på svag värme ca 20 minuter. Eventuellt behövs det lite vatten i koket. Låt relishen svalna och ställ in den i kylskåpet.
3. Servera relishen till hamburgare eller grillad korv.

Fler recept med: Övrigt