22222

Papadam brukar bakas på linsmjöl eller kikärtsmjöl men i det här receptet använder vi vanligt vetemjöl.

För 10 bröd

Ingredienser

1 chili, röd, t ex spansk peppar
1 chili, grön, t ex spansk peppar
3 dl vetemjöl, (180 g)
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3/4 dl vatten
2 msk rapsolja

Fritering:

5 dl rapsolja

20 min + tid att fritera

Chilipapadam på vetemjöl – gör så här:

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt vatten och olja och arbeta snabbt ihop till en deg. Blanda i chilin.  
  2. Dela degen i 10 bitar. Forma degbitarna till bullar och kavla ut dem till runda kakor, ca 15 cm i diameter.
  3. Hetta upp oljan  till 180° i en gryta. Fritera ett bröd i taget ca 2 min på varje sida. Ta upp bröden med hålslev och låt dem rinna av på galler. Servera bröden nyfriterade.
Fler recept med: Bakning, Matbröd