Chiliolja

Chiliolja förvaras mörkt och svalt. Tre sorters chili ger olivoljan en härlig hetta! Den håller ca 2 månader.
Elisabeth Johansson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja - + 4,5 dl
  • 1 ancho chili
  • 1 chipotle (torkad chilifrukt)
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftorna. Rosta vitlöken i 1/2 dl olja tills den börjar bli gyllenbrun. Ta kastrullen från plattan.

  2. Halvera ancho, chipotle och spansk peppar och lägg bitarna i kastrullen. Häll på 4 1/2 dl olja och värm till 60°. Låt oljan svalna i kastrullen och häll den sedan i en flaska.

Foto: Stefan Wettainen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!