3.13.13.13.13.1

Den här chilioljan är ordentligt stark men har en lätt sötma och rökighet från rökt paprikapulver. God till pizza, pasta och asiatiska rätter. Oljan håller ca 3 veckor.

För 3 dl

Ingredienser

2 chili, gärna olika sorter
1 vitlöksklyfta
2 krm paprikapulver, rök
3 dl rapsolja
1 tsk chiliflakes

15 min + 8 timmar att dra i rumstemperatur

Chiliolja – gör så här:

  1. Skölj chilin väl och skiva den. Skala och halvera vitlöksklyftan. Blanda chili, vitlök och paprikapulver med olja i en kastrull. Värm upp oljan långsamt till ca 80°.
  2. Låt svalna och sedan stå ca 8 timmar i rumstemperatur.
  3. Sila oljan genom en finmaskig sil. Häll upp i en väl rengjord flaska, gärna med doseringskork. Tillsätt chiliflakesen. Förvara i rumstemperatur.
Fler recept med: Sås och marinad