Chilimarinad

00000

I den här salladen ingår det hela lättkokta vitlöksklyftor som tillsammans med de röda linserna blir ett varmt grönsaksinslag. När vitlöken får koka några minuter blir den både mjuk och mild i smaken. Har du svårt att förlika dig med vitlök kan du ersätta den med vanlig syltlök, som dock ej ska kokas.

För 4 person(er)

Ingredienser

520 g kycklingfiléer
2 msk smör

Marinad

1,5 chilifrukter typ spanskpeppar (finstrimlad
2 msk färskpressad lime- eller citronsaft
0,5 dl olivolja

Till salladen

3 dl röda linser
18 vitlöksklyftor
8 dl isbergssallad, finskuren
2 knippe machesallad eller solrosskott
2 gul och röd paprika
18 tunna skivor ungersk eller italiensk sala
14 små tunna skivor parmesanost

Tillbehör

, balsamvinäger

1. Skär kycklingfiléerna i grova strimlor och blanda med limesaft, chili och olivolja. Låt det marinera några timmar eller upp till ett dygn. Skala vitlöken, skär machesalladen i bitar och strimla paprikorna.
2. Salamichips: Stek salamin på svag värme i sitt eget fett i en stekpanna med släpplättbeläggning tills skivorna blir knapriga. Låt dem sedan torka och rinna av på ett dubbelvikt hushållspapper.
3. I samband med serveringen kokas linserna i lättsaltat vatten 8-10 minuter, låt vitlöksklyftorna koka med de sista 4-5 minuterna. Stek kycklingstrimlorna i smör med sin marinad i en ej för het panna 4-5 minuter under sporadisk omrörning.
4. Fördela sallad, grönsaker, de nykokta linserna med vitlöken (väl avrunna) och kycklingen på stora tallrikar eller uppläggningsfat.
Garnera med salamichips och tunnhyvlad parmesanost.

Fler recept med: Övrigt