00000

Eleganta och lättlagade är dessa rulader med smak av lime och ingefära.

För 4 person(er)

Ingredienser

8 skivor av rökt lax tunna snedskurna
1 gurka
200 g philadelphiaost
2 tsk rivet limeskal
1 tsk pressad limesaft
2 tsk färsk ingefära riven

Garnering

2 msk sesamfrö
1 knippe gräslök

Chilimajonnäs

2 äggulor
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 dl sweet chilisås
2 krm salt
0,5 krm mald vitpeppar
1,5 dl raps- eller majsolja
2 msk färsk koriander finhackad
1 dl lätt crème fraiche

Servera med

kokt färskpotatis, wokade grönsaker

1. Dela gurkan i decimeterlånga smala stavar. Skär bort kärnorna.
2. Blanda ost, rivet limeskal, limesaft och ingefära.
3. Bred osten på laxskivorna. Fördela några gurkstavar på varje och rulla ihop till 8 rullar.
4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Lägg dem på ett fat och rulla laxen i fröna.
5. Knyt ihop varje rulle med ett gräslöksstrå. Ställ dem upp.
6. Majonnäs: Vispa ihop ägg, vinäger, chilisås, salt och peppar, gärna med en mixerstav. Häll i oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle. Tillsätt koriander. Blanda med crème fraiche.
7. Servera rullarna med chilimajonnäs, färskpotatis och wokade grönsaker.

Fler recept med: Övrigt