Chililasagne med svartkål

Recept på chililasagne med svartkål. Har du en del av chiligrytan kvar svänger du enkelt ihop en kryddig lasagne. Den smakrika svartkålen passar fint här.

För 4 personer:

Ingredienser

200 g svartkål
2 msk olivolja
0,25 sats chiligryta se recept, (ca 5 dl)
8 dl ostsås färdig
12 lasagneplattor
2 dl parmesanost riven, (eller annan ost)
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald 

15 minuter + 40 minuter i ugn

Chililasagne med svartkål – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Finstrimla svartkålen. Fräs den mjuk i olja.
  3. Varva kål, chiligryta, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Börja och sluta med ostsås. Strö över osten.
  4. Grädda mitt i ugnen 30–40 min, tills lasagnen är mjuk och har fin färg.

Här hittar du receptet på chiligryta!