33333

Mättande soppa med inspiration från Sydamerika. Chilihet tex-mex-soppa med färs och bönor serveras gärna med gräddfil och färdig tomatsalsa så blir det som tacomys i soppform.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g potatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paprika, grön
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
300 g nötfärs
1 msk smör
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 burk kidneybönor, (400 g)
droppar  tabasco, några, ev

Tillbehör:

1 avokado
nachochips
1 kruka koriander

30 minuter

Tex-mex-soppa – gör så här:

  1. Skala och skär potatis och lök i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla paprika och chili.
  2. Fräs färs, lök och vitlök i smör i en stekpanna 3–4 min. Lägg över i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, potatis, paprika, chili, tomatpuré och salt. Låt koka under lock ca 10 min.
  3. Skölj bönorna i kallt vatten. Rör ner dem i grytan och låt dem blir varma. Krydda eventuellt extra med tabasco.
  4. Kärna ur och skär avokadon i bitar. Servera soppan med avokado, chips och koriander.