Chilihet abborre med mynta och tomatsalsa

Wow, vilket spännande smakmöte! Abborren kan ersättas med röding, gös eller öring.

25 min

Chilihet abborre med mynta och tomatsalsa

 

1.Sätt ugnen på 200°.
2. Chilihet marinad: Blanda alla ingredienser. Pensla fisken runt om med marinaden, plasta in och låt marinera i kylen 10 min.
3. Skrubba potatisen. Fördela den på en plåt, blanda med 1 msk olja. Ugnsrosta 20–30 min.
4. Skölj och tärna tomaterna. Ansa och finhacka löken. Plocka och riv myntabladen i bitar. Blanda tomat, lök, mynta, 3 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt salsan stå och mogna i rumsvärme.
5. Grilla fisken i en grillpanna eller på grillen 1–2 min per sida. Krydda med 1/2 tsk salt.
6. Servera den nygrillade fisken med tomatsalsa, potatis, citronklyftor och mynta.

Recept från /LagaLätt