Chilihalstrad tonfisk med sallad på haricotsverts och mangovinägrett – gör så här:
- Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Gnid in tonfisken med pepparfrukt, salt och svart peppar.
- Borsta potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Låt kallna och klyfta potatisen.
- Skala och skiva löken tunt. Blanda rödlök, haricots verts och potatis i en skål. Smaka av med salt.
- Skala och finhacka schalottenlöken. Skala och skär mangon i fina tärningar. Blanda lök, mango, mango chutney, vitvinsvinäger och matolja i en skål. Smaka av med salt.
- Mangovinägrett: Hetta upp en stekpanna med matoljan. Halstra tonfisken ca 30 sekunder på varje sida. För att den ska förbli mör bör tonfisk serveras rå i mitten.
- Halvera tonfisken innan servering och lägg på tallrikar. Fördela salladen vid sidan om. Ringla på vinägretten.