Chilihalstrad tonfisk med sallad på haricotsverts och mangovinägrett

Hittar du inte färsk tonfisk i din butik kan den ersättas med makrill- eller gösfilé. Mango och röd spansk peppar är goda smaker tillsammans med fisk.

Chilihalstrad tonfisk med sallad på haricotsverts och mangovinägrett – gör så här:

  1. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Gnid in tonfisken med pepparfrukt, salt och svart peppar.
  2. Borsta potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Låt kallna och klyfta potatisen.
  3. Skala och skiva löken tunt. Blanda rödlök, haricots verts och potatis i en skål. Smaka av med salt.
  4. Skala och finhacka schalottenlöken. Skala och skär mangon i fina tärningar. Blanda lök, mango, mango chutney, vitvinsvinäger och matolja i en skål. Smaka av med salt.
  5. Mangovinägrett: Hetta upp en stekpanna med matoljan. Halstra tonfisken ca 30 sekunder på varje sida. För att den ska förbli mör bör tonfisk serveras rå i mitten.
  6. Halvera tonfisken innan servering och lägg på tallrikar. Fördela salladen vid sidan om. Ringla på vinägretten.

Recept från