Denna rätt är som en chili con carne fast gjord på kycklingfärs. En snabblagad rätt som serveras med grönsallad och lantbröd eller tacoskal.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 msk rapsolja
700 g kycklingfärs
1 msk chilipulver
1 tsk chilipeppar
1 msk paprikapulver
1 gul lök finhackad
2 vitlöksklyfta finhackad
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
0,5 tsk salt
1 burk vita bönor stora (400 g)

Tillbehör

1 isbergssallad
4 bröd

Chiligryta med kyckling – gör så här:

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingfärsen tillsammans med chilipulver, chilipeppar och paprikapulver ca 3 min. Lägg över i en gryta.
  2. Fräs lök och vitlök i stekpannan tills löken blir mjuk. Blanda ner i grytan med fräst färs och ställ grytan på medelvärme. Tillsätt tomatpuré, vatten och buljongtärning och låt alltsammans koka ca 10 min.
  3. Låt bönorna rinna av. Smaka av grytan med salt och blanda ner bönorna. Värm ca 1 minut och servera med sallad och bröd.