Chiligryta med kyckling

Denna rätt är som en chili con carne fast gjord på kycklingfärs. En snabblagad rätt som serveras med grönsallad och lantbröd eller tacoskal.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 msk rapsolja
  • 700 g kycklingfärs
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk chili
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 gul lök - finhackad
  • 2 vitlöksklyfta - finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 0,5 tsk salt
  • 1 burk vita bönor - stora (400 g)

Tillbehör

  • 1 isbergssallad
  • 4 bröd

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingfärsen tillsammans med chilipulver, chilipeppar och paprikapulver ca 3 min. Lägg över i en gryta.

  2. Fräs lök och vitlök i stekpannan tills löken blir mjuk. Blanda ner i grytan med fräst färs och ställ grytan på medelvärme. Tillsätt tomatpuré, vatten och buljongtärning och låt alltsammans koka ca 10 min.

  3. Låt bönorna rinna av. Smaka av grytan med salt och blanda ner bönorna. Värm ca 1 minut och servera med sallad och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!