Chiliglaserade äppel- och kycklingspett

Kyckling- och äppelbitarna steks först innan de träs på spett och eftersteks i ugnen. Kycklingen blir på så sätt jämnt stekt och är lättare att ta från spetten. Yoghurten kan bytas ut mot lätt creme fraiche.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 äpplen - röda
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 msk sweet chilisås

Sås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg grillpinnarna i vatten.

  2. Trä kyckling- och äppelbitarna på spett och lägg i en ugnssäker form. Häll över den sky som bildas. Sätt fatet mitt i ugnen och efterstek spetten ca 5 minuter tills kycklingen är genomstekt.

  3. Blanda ingredienserna till såsen. Servera kycklingspetten med såsen och nykokt pasta. Ev kan mer sweet chilisås serveras till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!