Chilichokladganache med fruktsallad

Ju längre du låter ganachen stå i kylen, desto fastare blir den i konsistensen. Smaka gärna på chilifrukten, är den svag kanske du behöver ha med kärnorna i gräddkoket.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 1 röd chili - spansk peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 1 msk smör

Fruktsallad

  • 1 mango
  • 0,5 melon - t ex cantaloupe
  • 2 kiwi

Garnering

  • röda chilifrukter - (ev)

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke.

  2. Dela chilin och skrapa bort de flesta kärnorna. Koka upp grädde med chili och honung. Säll åt sidan och låt dra med lock ca 10 min. Koka upp igen och häll grädden genom en sil över den hackade chokladen.

  3. Rör chokladgrädden med smöret till en jämn och glansig ganache. Häll upp i små serveringsglas och ställ i kyl till servering. Den ska serveras kall.

  4. Kärna ur, skala och tärna mango och melon. Skala och tärna kiwi. Servera fruktsalladen till ganachen.

  5. Garnera ev med hela röda chilifrukter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!