Chilichips

Chilichips är salt och hett. Det går enkelt att breda ut smeten med en liten platt kniv, t ex smörkniv eller ”lilleman”.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 200 g mandelpotatis
  • 1 äggvita
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena) - majsstärkelse
  • 2 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk cayennepeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och koka potatisen mjuk i osaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av ca 10 min. Pressa eller passera potatisen. Tillsätt äggvita och majsstärkelse och blanda väl.

  2. Bred ut tunna chips av potatispurén på en plåt med silpatduk eller bakplåtspapper. Strö på flingsalt och cayennepeppar.

  3. Grädda chipsen mitt i ugnen ca 10 min, tills de fått fin färg. Låt svalna och lossa chipsen försiktigt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!