Chilibiff med gurkyoghurt och pommes strips

00000

Genom att röra smeten väl binds vattnet, och du undviker att biffarna vätskar sig i stekpannan.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g nötfärs
2 msk currypasta, röd eller grön
1 ägg
1 tsk salt
1 dl vatten
2 msk smör

Gurkyoghurt

1 gurka, färsk
1 burk matyoghurt, (2 dl)
1 krm salt

Tillbehör

800 g pommes strips, en påse

1. Sätt ugnen på 225°. Ugnsbaka pommes stripsen enligt anvisningen på förpackningen.
2. Blanda currypasta, ägg, salt och vatten i en bunke. Blanda ner köttfärsen och rör tills färsen binder vattnet.
3. Forma 8 biffar à ca 80 g. Stek biffarna på medelvärme
3–4 min på var sida.
4. Tärna gurkan i cm-stora kuber. Blanda drygt hälften med yoghurt och salt.
5. Servera biffarna med pommes strips, gurkyoghurt och lite extra gurka i kuber.