Chilibearnaise

Den krämiga heta bearnaisen blir fast, mer som än crème än en sås.
Liselotte Forslin
Chilibearnaise
Chilibearnaise Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 1 stor bananschalottenlök
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 10 vitpepparkorn
  • 6 äggulor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk dragon - hackad
  • 1 krm sambal oelek
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Smält smöret och ställ åt sidan. Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg löken i en kastrull tillsammans med vinäger och pepparkorn. Låt koka utan lock tills hälften återstår. Sila bort löken och pepparkornen och häll vätskan i en bunke över en kastrull med sjudande vatten.

  2. Vispa i äggulorna och vispa tills det börjar tjockna. Ta bort bunken från kastrullen. Vispa i smöret, först droppvis och sedan i en tunn stråle tills såsen tjocknar.

  3. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner den i såsen tillsammans med dragon, sambal och salt. Ställ såsen vid sidan om spisen så att den hålls ljummen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!