Chili sin carne

4.44.44.44.44.4

Chili sin carne - en vegetarisk chili con carne! Blanda ner dina favoritbönor och servera med bröd, ris eller gryn. Laga gärna en stor sats och ha lyxig nödmat klar i frysen för stressade dagar.

För 4 personer:

Ingredienser

1 burk kidneybönor (400 g)
1 burk vita bönor (400 g)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 röd paprika
1 msk spiskummin mald
1 tsk cayennepeppar
2 msk olivolja
2 burkar tomater krossade (à 400 g)
1 msk honung
2 tsk rödvinsvinäger
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
0,5 dl persilja finhackad
2 msk timjanblad repade

Tillbehör:

yoghurt turkisk eller grekisk
bröd

25 minuter

Chili sin carne – gör så här:

  1. Skölj bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna zucchinin. Kärna ur och tärna paprikan. 
  2. Stek grönsaker och kryddor i olja tills de blir gyllenbruna. Tillsätt bönor och krossade tomater och sjud utan lock ca 10 min.
  3. Smaksätt med honung och vinäger. Krydda med salt och peppar. Strö över persilja och timjan och servera med yoghurtklick och bröd. 

Tips! Variera hettan

  • Anpassa mängden cayennepeppar om du serverar till dem som inte gillar kryddstarkt.
  • Angivelsen i receptet ger en medelstark rätt.