Ett recept på chili som serveras med fen risk citrus- och persiljesallad. Förbered ett mustigt långkok som enkelt kan värmas upp. Servera med pitabröd eller ris.

För 4 personer

Ingredienser

800 g högrev
2 lökar gula
4 vitlöksklyftor
1-2 chili röda, t ex spansk peppar
2 msk smör
2 tsk spiskummin mald
2 tsk koriander mald
1 tsk paprikapulver rökt
1 tsk oregano
2 lagerblad
2 msk tomatpuré
3-4 dl vatten
2 msk kalvfond konc
1/2 tsk salt

Citrussallad:

750 g citrusfrukter t ex apelsin, sweetie, blodgrape
1-2 vitlöksklyftor
2 msk persilja grovhackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

gräddfil
koriander
pitabröd eller ris

45 min + 3 timmars koktid

Chili på högrev med frisk citrus- och persiljesallad

 

Gör så här:

1. Skär köttet i tärningar. Skala och grovhacka löken. Skala och skiva vitlöken. Strimla chilin med kärnorna kvar.

2. Bryn köttet i smör i omgångar i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Tillsätt lök, vitlök, chili, kryddor och tomatpuré. Låt steka ca 1 minut. Häll på vatten och kalvfond. Låt chilin puttra under lock på medelvärme ca 3 timmar, tills köttet kokat sönder helt.

3. Citrussallad: Skala citrus­frukterna med kniv och skär dem

i hinnfria klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Blanda citrusfrukterna med vitlök och persilja. Krydda med salt och peppar. Ställ svalt.

4. Smaka av chilin med salt och servera tillsammans med citrussallad, gräddfil och koriander, ­gärna i ett pitabröd, eller tillsammans med nykokt ris.

Fler recept med: Gryta, Övrigt