4.54.54.54.54.5

Chili- och limesill har en perfekt hetta; den goda chilismaken tillsammans med lime blev provkökets favorit.  

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

1 burk inläggningssill, (420 g)
1 gul lök
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 lime
1 msk koriander, hel

Inläggningslag:

1,5 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
8 kryddpepparkorn, stötta
1 lagerblad

15 minuter + 2 dygn i kyl

Chili- och limesill – gör så här:

  1. Lag: Koka upp alla ingredienser  så att sockret löses upp. Låt lagen kallna.
  2. Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla chilin grovt. Skölj limen noga i ljummet vatten. Skär den i bitar. Krossa korianderfröna lätt.
  3. Varva sill, lök, chili, lime och koriander i en burk. Häll på lagen och låt sillen stå i kylen ca 2 dygn före servering.

 

 

 

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Påsk, Sill