Chili- och cheddarkransar

Finhackad röd och grön chili ger brödet lite karaktär. Varje krans består av 15 bullar som är lätta att bryta isär.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 grön chili - t ex spansk peppar
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 100 g cheddarost - riven
  • 13 - 14 dl vetemjöl special - (780-840 g)

Garnering

  • 1 ägg
  • 100 g cheddarost - riven

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, chili, socker, salt, ost och mjöl, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Dela varje bit i ca 15 småbitar som formas till runda bullar. Lägg bullarna som en krans på två plåtar. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.

  3. Sätt ugnen på 250°. Pensla kransarna med uppvispat ägg och strö över ost.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!