DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Chili con carne på högrev

Ge chili con carnen en höstig touch – byt ut köttfärsen mot en god och mör högrev!

Chili con carne på högrev

1.Skär högreven i grova bitar, 2×2 cm.
2.Bryn bitarna i smör och tillsätt dem i en gryta med kokande vatten.
3.Småkoka köttet i ett par minuter, häll av vattnet och spola köttet väl.
4.Lägg tillbaka köttet i grytan, tillsätt vatten så att det precis täcker köttet, låt köttet sjuda ca 1 timme.
5.Tillsätt oxfond, tomater, tomatpuré och grovhackad lök, sjud ytterligare 1 timme eller tills köttet är mört.
6.Häll över bönorna och smaksätt med chili, riven vitlök,ev. mer fond och nymald svartpeppar.
7.Servera till nybakat bröd och sallad.
8.Önskas rökig smak tillsätt någon droppe liquid hickory smoke.

Recept från