Chili cheese-toppar

Chili cheese-toppar är ett gott drinktilltugg. Den inlagda jalapeñon varierar i styrka beroende på vilket märke som används. Får du tag på en som är riktigt het kan du minska mängden till hälften.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 burk jalapeño - inlagd (220 g)
  • 0,5 röd paprika - liten1
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 dl ost - grovriven, t ex cheddar
  • 2 krm salt

Panering

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd

Fritering

  • 1 l rapsolja

Gör så här

  1. Låt jalapeñon rinna av och grovhacka den. Kärna och hacka den röda chilin. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Fräs chili och vitlök i olja i en kastrull under omrörning ca 5 min. Rör i mjölet och häll över mjölken. Låt koka under omrörning ca 3 min. Ta kastrullen åt sidan och blanda i osten. Krydda med salt. Låt smeten svalna.

  3. Lägg smeten i en spritspåse. Spritsa små toppar på en bricka eller skärbräda, pudrad med majsstärkelse. Ställ topparna i kylen ca 1 timme.

  4. Lägg mjölet på ett fat. Vispa upp äggen på en tallrik. Lägg ströbrödet på en tredje tallrik. Vänd topparna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Ställ återigen topparna i kylen ca 30 min.

  5. Hetta upp oljan till 180°. Fritera topparna i oljan tills de fått fin färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  6. Servera topparna nyfriterade som drinktilltugg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!