Chicken Thai burger med myntacoleslaw

En burgare är alltid ett säkert kort; på middagsbjudningen, efter dagis eller på fredagsmyset. Låt den thailändska kycklingburgaren bli en ny favorit. Servera den med en smarrig myntacoleslow.
Allt om Mat

Chicken Thai burger med myntacoleslow

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 påse Santa Maria Chicken Thai Wok Spice Mix
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 4 hamburgerbröd

Myntacoleslaw

  • 250 g vitkål - tunt strimlad
  • 0,5 rödlök - skivad
  • 2 morötter - rivna
  • 1 msk ingefära - riven
  • 1 lime - saft och rivet skal
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk kesella - eller crème fraiche
  • 1 kruka mynta - färsk
  • salt - och peppar

Gör så här

  1. Blanda kycklingfärs, Santa Maria Chicken Thai Wok Spice Mix, ströbröd och ägg.

  2. Forma till hamburgare och stek på medeltemperatur tills kycklingen är genomstekt, cirka 3–4 minuter på varje sida.

  3. Rosta gärna brödet innan servering. Servera med coleslaw, toppa med Santa Maria Chili & Garlic Sauce.

  4. Myntacoleslaw

  5. Blanda samtliga ingredienser och låt stå i kylen en stund innan servering.

Här köper du den bästa mandolinen med keramiskt blad från Kyocera!

395 kr, 339 för prenumerant.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!