I annonssamarbete med SANTA MARIA

00000

En burgare är alltid ett säkert kort; på middagsbjudningen, efter dagis eller på fredagsmyset. Låt den thailändska kycklingburgaren bli en ny favorit. Servera den med en smarrig myntacoleslow.

För 4

Ingredienser

Chicken Thai burger med myntacoleslow

500 gram kycklingfärs
1 påse Santa Maria Chicken Thai Wok Spice Mix
1 dl ströbröd
1 ägg
4 hamburgerbröd

Myntacoleslaw

250 g vitkål tunt strimlad
½ rödlök skivad
2 morötter rivna
1 msk ingefära riven
1 lime saft och rivet skal
3 msk majonnäs
1 msk kesella eller crème fraiche
1 kruka mynta färsk
salt och peppar

Chicken Thai burger med myntacoleslow

1. Blanda kycklingfärs, Santa Maria Chicken Thai Wok Spice Mix, ströbröd och ägg.

2. Forma till hamburgare och stek på medeltemperatur tills kycklingen är genomstekt, cirka 3–4 minuter på varje sida.

3. Rosta gärna brödet innan servering. Servera med coleslaw, toppa med Santa Maria Chili & Garlic Sauce.

Myntacoleslaw

Blanda samtliga ingredienser och låt stå i kylen en stund innan servering.

Här köper du den bästa mandolinen med keramiskt blad från Kyocera!

395 kr, 339 för prenumerant.

Fler recept med: Santa Maria, Thailändskt