Chicken nuggets med japansk gurksallad och sesammajo

Chicken nuggets med japansk gurksallad och sesammajo är god och familjevänlig vardagsmat. Panera gärna fler bitar än vad som behövs och styckfrys. Lätt att ta fram och steka när det ska fram middag riktigt snabbt på bordet.  
Tove Nilsson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3 dl ris - rundkornigt asiatiskt
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl panko
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja

Sesammajonnäs

  • 1 ägg
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Sallad

  • 1 gurka
  • 1 msk soja - japansk
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk sesamfrön - rostade

Tillbehör

  • grönsallad
  • kimchi

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Majonnäs: Knäck ägget i en mixerkanna. Tillsätt vinäger, sesamolja och senap. Häll i rapsolja. Mixa till en krämig majonnäs med mixerstav. Krydda med salt.

  3. Putsa och skär kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt. Panera kycklingen först i mjöl, sedan i uppvispade ägg och till sist i panko.

  4. Sallad: Skär gurkan i oregelbundna bitar. Blanda gurkan med soja och vinäger. Strö över sesamfrön.

  5. Stek kycklingnuggetsen i smör och olja runtom ca 6 min tills de är frasiga, har fin färg och är genomstekta.

  6. Servera kycklingen med ris, majo, gurka, sallad och kimchi.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!