44444

Chicken nuggets med japansk gurksallad och sesammajo är god och familjevänlig vardagsmat. Panera gärna fler bitar än vad som behövs och styckfrys. Lätt att ta fram och steka när det ska fram middag riktigt snabbt på bordet.  

För 4 personer:

Ingredienser

3 dl ris, rundkornigt asiatiskt
500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
2 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl panko
2 msk smör
2 msk rapsolja

Sesammajonnäs:

1 ägg
1,5 msk vitvinsvinäger
1 tsk sesamolja
1 tsk dijonsenap
3 dl rapsolja
2 krm salt

Sallad:

1 gurka
1 msk soja, japansk
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk sesamfrön, rostade

Tillbehör:

grönsallad
kimchi

45 minuter

Chicken nuggets med japansk gurksallad och sesammajo – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Majonnäs: Knäck ägget i en mixerkanna. Tillsätt vinäger, sesamolja och senap. Häll i rapsolja. Mixa till en krämig majonnäs med mixerstav. Krydda med salt.
  3. Putsa och skär kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt. Panera kycklingen först i mjöl, sedan i uppvispade ägg och till sist i panko.
  4. Sallad: Skär gurkan i oregelbundna bitar. Blanda gurkan med soja och vinäger. Strö över sesamfrön.
  5. Stek kycklingnuggetsen i smör och olja runtom ca 6 min tills de är frasiga, har fin färg och är genomstekta.
  6. Servera kycklingen med ris, majo, gurka, sallad och kimchi.