Chicken milanese

00000

Recept på chicken milanese. En underbar krispig kycklingrätt som passar lika bra till middag som till lunch.

För 4 personer:

Ingredienser

4 kycklingfiléer (à 150 g)
2 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 dl vetemjöl
2 ägg
6 dl panko (japanskt ströbröd)
2 msk smör
2 msk rapsolja

Sallad:

500 g körsbärstomater
1 gurka
100 g babyspenat
1 dl syltlök
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald

30 minuter

Chicken milanese — gör så här:

  1. Halvera kycklingfiléerna på längden så att det blir två tunnare skivor av varje filé. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg mjölet i en skål. Vispa ihop äggen. Lägg panko i en tredje skål.
  3. Sallad: Halvera tomaterna. Skala gurkan lite slarvigt och skär i grova bitar. Blanda med tomater, gurka, spenat och syltlök.
  4. Doppa kycklingen i mjöl, ägg och sist i panko. Stek i smör och olja tills de är gyllenbruna, frasiga och genomstekta.
  5. Ringla olja och vinäger över salladen. Krydda med salt och peppar. Servera genast med den frasiga kycklingen.
Fler recept med: Kyckling och fågel, Lunch, Övrigt