Chicken larb

Chicken larb som kan stavas på många olika sätt, äts i flera sydostasiatiska länder och kan göras på både fläsk- och kycklingfärs. Ofta reds rätten med mixat, rostat ris men här gör vi en snabbvariant som blir lika god. Servera som lunchrätt eller lättare middag eventuellt med ris.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • 2 rödlökar
  • 1 knippe salladslök
  • 2 röda chili - t ex spansk peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk soja - thailändsk, eller annan ljus soja
  • 1,5 msk fisksås - asiatisk
  • 1 msk palmsocker - eller rårörsocker
  • 1 kruka mynta
  • 1 gemsallad

Garnering

  • jordnötter - orostade

Gör så här

  1. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna eventuellt ur chilin och finhacka den. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Stek kycklingfärsen olja tills den är smulig och har fått fin färg. Tillsätt rödlök, salladslök, chili och vitlök och stek under omrörning ca 3 min. Tillsätt fisksås, soja och socker och låt fräsa ytterligare ca 2 min. Grovstrimla myntan och vänd ner den i fräset

  3. Sära på gemsalladsbladen. Fördela larben på tallrikar och stick salladsbladen vid sidan om. Strö över jordnötter och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!