Chicken green curry

Tänd de kulörta lyktorna och bjud familj och vänner på en riktigt god kyckling i grön curry!
Allt om Mat

Chicken green curry

  • 600 g kycklingfilé
  • 100 g ingefära - färsk
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st lök - gul
  • 10 g chili - grön
  • 1 st citrongräs
  • 20 g koriander - färsk
  • 5 st limeblad
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk lime - pressad
  • 1,5 msk råsocker
  • 3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
  • 3 dl vatten
  • 5 dl kokosmjölk
  • 1 st morot - stor
  • 0,33 del purjolök
  • 1 st paprika - röd
  • 100 g broccoli
  • 1 st pak choi

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär kycklingen i ca 3x3 cm stora bitar och stek kycklingen klar i smör och olja i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen åt sidan.

SÅS

  1. Skala ingefära, vitlök och gul lök. Dela i mindre bitar.

  2. Dela chili på längden och skrapa bort fröna. Skär sedan i mindre bitar. Finstrimla citrongräset.

  3. Lägg allt i en mixer tillsammans och mixa till en slät massa. (Går även att finhacka istället för att mixa).

  4. Fräs grönsaks- och kryddblandningen i 2-3 minuter i lite olja för att få smakerna att komma fram.

  5. Tillsätt socker och pressa över lime och häll på fisksås, kycklingfond och vatten. Låt koka i 5 min.

  6. Skala moroten, skölj purjolöken och strimla sedan tunt.

  7. Skär broccolin i små buketter. Skölj och skär pak choi och paprika grovt.

  8. Häll kokosmjölken i grytan och koka upp.

  9. Tillsätt alla grönsaker utom pak choi och koka i ca 3 min.

  10. Lägg till sist i den stekta kycklingen och pak choi och koka i 2 min.

  11. Servera med nudlar eller ris. Tillagas enligt förpackningsanvisning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!