00000

Tänd de kulörta lyktorna och bjud familj och vänner på en riktigt god kyckling i grön curry!

För 4

Ingredienser

Chicken green curry

600 g kycklingfilé
100 g ingefära färsk
3 st vitlöksklyftor
0,5 st lök gul
10 g chili grön
1 st citrongräs
20 g koriander färsk
5 st limeblad
2 msk fisksås
1 msk lime pressad
1,5 msk råsocker
3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
3 dl vatten
5 dl kokosmjölk
1 st morot stor
1/3 del purjolök
1 st paprika röd
100 g broccoli
1 st pak choi

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär kycklingen i ca 3×3 cm stora bitar och stek kycklingen klar i smör och olja i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen åt sidan.

SÅS

  1. Skala ingefära, vitlök och gul lök. Dela i mindre bitar.
  2. Dela chili på längden och skrapa bort fröna. Skär sedan i mindre bitar. Finstrimla citrongräset.
  3. Lägg allt i en mixer tillsammans och mixa till en slät massa. (Går även att finhacka istället för att mixa).
  4. Fräs grönsaks- och kryddblandningen i 2-3 minuter i lite olja för att få smakerna att komma fram.
  5. Tillsätt socker och pressa över lime och häll på fisksås, kycklingfond och vatten. Låt koka i 5 min.
  6. Skala moroten, skölj purjolöken och strimla sedan tunt.
  7. Skär broccolin i små buketter. Skölj och skär pak choi och paprika grovt.
  8. Häll kokosmjölken i grytan och koka upp.
  9. Tillsätt alla grönsaker utom pak choi och koka i ca 3 min.
  10. Lägg till sist i den stekta kycklingen och pak choi och koka i 2 min.

Servera med nudlar eller ris. Tillagas enligt förpackningsanvisning.