55555

Testa att göra den populära chiapuddingen som har blivit en favoritfrukost för många – kanske för att den går så snabbt och lätt att göra. Läckert mellanmål som kan stå redo i kylen!

För 2 personer

Ingredienser

6 msk chiafrön
4 dl kokosmjölk
1 tsk kardemumma eller kanel

Chiapudding – gör så här:

  1. Mixa chiafrön med kokosmjölken.
  2. Fördela mixen i två glas eller skålar och låt stå i kylen över natten.
  3. Servera chiapuddingen med granatäppelkärnor, mango, hallon eller blåbär.

Tips! Förbered chiapuddingen kvällen före så är det bara att plocka fram till frukosten.

Chiapudding i glas

Toppa puddingarna med blåbär och kokosflagor.

Läsar-tipset!

”Jag gör min chiapudding på 1 1/2 dl av den krämiga Bollnäsfilen och 1 msk chiafrön, rör om och ställer i kylen med sked och allt över natten. På morgonen toppar jag puddingen med lite hemkokt, lättsockrad sylt som jag snabbt gör själv med bär och syltsocker. Det blir som en nyttig variant av risifrutti. När det är lätt att göra så blir det av! En perfekt start, man står sig ett par timmar på den lilla puddingen”, skriver Ann-Christine från Tierp.

Fler recept med: Frukost