Chiapudding med kanelstekt äpple, fikon och granatäppelkärnor

Recept på chiapudding med kanelstekt äpple, fikon och granatäppelkärnor. Förbered kvällen före.

25 minuter + 20 minuter att stå + 12 timmar i kyl

Chiapudding med kanelstekt äpple, fikon och granatäppelkärnor — gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till chiapuddingen väl. Rör om igen efter 20 min. Låt sedan stå i kylen och svälla ca 12 timmar, tills den fått en krämig konsistens.
  2. Topping: Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Stek äppelklyftorna i olja och kanel på medelvärme tills de mjukat. Låt svalna.
  3. Halvera granatäpplet och peta ut kärnorna. Skär fikonen i klyftor.
  4. Varva chiapudding med kanel-stekt äpple i glas eller glasburkar. Toppa med granatäppelkärnor och fikon.

Recept av Therese Elgquist

Recept från