Chiapudding med kanelstekt äpple, fikon och granatäppelkärnor

Recept på chiapudding med kanelstekt äpple, fikon och granatäppelkärnor. Förbered kvällen före.

Ingredienser

  • 2,5 dl mandeldryck - osötad
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk honung
  • 4 msk chiafrön
  • 1 tsk kardemumma - stött
  • 0,5 tsk vaniljpulver - äkta
  • 1 krm himalayasalt

Topping

  • 1 äpple - rött
  • 1 msk kokosolja - kallpressad
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 1 granatäpple - litet
  • 2 fikon - färska

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till chiapuddingen väl. Rör om igen efter 20 min. Låt sedan stå i kylen och svälla ca 12 timmar, tills den fått en krämig konsistens.

  2. Topping: Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Stek äppelklyftorna i olja och kanel på medelvärme tills de mjukat. Låt svalna.

  3. Halvera granatäpplet och peta ut kärnorna. Skär fikonen i klyftor.

  4. Varva chiapudding med kanel-stekt äpple i glas eller glasburkar. Toppa med granatäppelkärnor och fikon.

Recept av Therese Elgquist

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!