Chiapudding med kanelstekt äpple, fikon och granatäppelkärnor

00000

Recept på chiapudding med kanelstekt äpple, fikon och granatäppelkärnor. Förbered kvällen före.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

2,5 dl mandeldryck osötad
2 dl kokosmjölk
1 msk honung
4 msk chiafrön
1 tsk kardemumma stött
0,5 tsk vaniljpulver äkta
1 krm himalayasalt

Topping:

1 äpple rött
1 msk kokosolja kallpressad
0,5 tsk kanel mald
1 granatäpple litet
2 fikon färska

25 minuter + 20 minuter att stå + 12 timmar i kyl

Chiapudding – gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till chiapuddingen väl. Rör om igen efter 20 min. Låt sedan stå i kylen och svälla ca 12 timmar, tills den fått en krämig konsistens.
  2. Topping: Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Stek äppelklyftorna i olja och kanel på medelvärme tills de mjukat. Låt svalna.
  3. Halvera granatäpplet och peta ut kärnorna. Skär fikonen i klyftor.
  4. Varva chiapudding med kanel-stekt äpple i glas eller glasburkar. Toppa med granatäppelkärnor och fikon.

Recept av Therese Elgquist

Fler recept med: Frukost