Chiapudding med blodapelsin och kokos

Chiapudding med blodapelsin och kokos är en vacker och hälsosam frukost.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 dl chiafrön
  • 4,5 dl mandelmjölk - osötad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 1 blodapelsin - + 1
  • 2 dl kokosyoghurt - eller grekisk yoghurt
  • 0,5 msk agavesirap

Garnering

  • 1 dl kokoschips - rostade

Gör så här

  1. Blanda chiafrön, mandelmjölk, vaniljsocker och kanel. Rör om då och då, speciellt i början. Låt blandningen svälla ca 8 timmar, gärna över natten.

  2. Skär bort allt skal från apelsinerna. Skär 1 apelsin i fyra tunna skivor. Fintärna resterande apelsin.

  3. Lägg en skiva tätt intill glaset på varje burk. Fördela chiafröblandningen ovanpå.

  4. Blanda yoghurt med sirap och klicka yoghurten på chiafrönblandningen. Toppa med tärnad apelsin och kokoschips.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!