00000

Chiapudding äts ofta som en  start på dagen. Här är en kvällsvariant som bara är aningen söt men med mycket chokladsmak. 

För 4 personer:

Ingredienser

100 g mörk choklad
2 dl kokosdryck
1 msk honung flytande
3 msk chiafrön
2 dl bär blandade, torkade
ev kokosflingor

10 minuter + 1 timme 

Chia- och chokladpudding – gör så här:

  1. Hacka chokladen, spara en ruta som ska rivas eller hyvlas till garnering. Blanda choklad, kokosdryck och honung. Värm försiktigt i mikrovågsugn ca 40 sekunder. Rör så chokladen smälter.
  2. Blanda ner chiafröna och låt stå 1 timme i rumstemperatur.
  3. Varva choklad- och chiasmeten med bären i små glas före servering. Garnera med riven choklad och eventuellt kokos.

 

Bonniers stora bakbok – klassikern alla borde ha hemma

Köp den här, extrapris för prenumeranter

Fler recept med: Efterrätt och dessert