Chia- och chokladpudding

Chiapudding äts ofta som en  start på dagen. Här är en kvällsvariant som bara är aningen söt men med mycket chokladsmak. 
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad - mörk
  • 2 dl kokosdryck
  • 1 msk honung - flytande
  • 3 msk chiafrön
  • 2 dl bär - blandade, torkade
  • ev kokosflingor

Gör så här

  1. Hacka chokladen, spara en ruta som ska rivas eller hyvlas till garnering. Blanda choklad, kokosdryck och honung. Värm försiktigt i mikrovågsugn ca 40 sekunder. Rör så chokladen smälter.

  2. Blanda ner chiafröna och låt stå 1 timme i rumstemperatur.

  3. Varva choklad- och chiasmeten med bären i små glas före servering. Garnera med riven choklad och eventuellt kokos.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!