Chèvrerutor med sockersaltade valnötter

Den salta och mjuka osten bryter fint mot de sötsalta och knapriga nötterna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g chèvreost - utan kant
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Nötter

  • 50 g valnötter
  • 2,5 msk strösocker
  • 0,5 msk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smula getosten och mixa snabbt ihop ost och mjölk till en slät massa med mixerstav. Vispa upp äggen och blanda ner ostsmeten. Tillsätt salt och peppar.

  2. Häll blandningen i en ugnssäker form ca 12 x 26 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 30 min. Ta ut formen och låt kallna.

  3. Nötter: Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Tillsätt socker och salt under omrörning och låt sockret smälta  och nötterna bli glansiga. Låt kallna och förvara torrt.

  4. Skär chèvrerutorna i 20 bitar och lägg upp på fat. Lägg på en nöt och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!