Chèvreost och svartvinbärsmarmelad

Recept på chèvreost och svartvinbärsmarmelad. Sälta från osten i kombination med sötma och syrlighet från marmeladen är helt enkelt en höjdare.

Marmelad

  • 250 g svartavinbär
  • 0,5 dl vatten
  • 250 g syltsocker
  • 1 msk rom - mörk

Tillbehör

  • 125 g chèvreost - gärna från Skärvångens bymejeri

Gör så här

  1. Blanda bär och vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud ca 15 min under lock.

  2. Tillsätt sockret, lite i taget, och koka ca 5 min. Rör i rommen och häll marmeladen i en burk. Låt kallna.

  3. Skär osten i åtta bitar och klicka på marmeladen. Servera som en fjälltapas eller som ett tillbehör till renytterfilén.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!