Chèvre chaud på baguetteskivor

Recept på chèvre chaud på baguetteskivor. Varm getost som i Frankrike. De små smörgåsarna görs helt klara innan de gratineras i ugnen.
Anna Wendt
Recept på chèvre chaud på baguetteskivor.
Recept på chèvre chaud på baguetteskivor. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 0,5 baguette
  • 200 g getost
  • 2 tsk honung
  • 0,5 kruka timjan
  • 0,5 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275° grill. Skär baguetten i skivor. Skär osten i skivor, ca 1/2 cm tjocka. Lägg en skiva ost på varje baguetteskiva och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 

  2. Ringla över honungen och strö på timjan och pinjenötter.

  3. Tillaga högt upp i ugnen ca 5 min, tills de blivit gyllene. Låt svalna något före servering. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!