Recept på chèvre chaud med jordgubbar. Somrig sallad med jordgubbar och honung som ger fin sötma och saftighet, perfekt till getosten.

För 4 personer

Ingredienser

Chèvre chaud med jordgubbar

500 g jordgubbar
150 g blandad sallad
100 g valnötter
250 g chèvre i rulle
1 baguette

Vinägrett

1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1 1/2 msk rödvinsvinäger
3 msk valnötsolja eller rapsolja
nymald svartpeppar

20 min

Gör din Chèvre chaud med jordgubbar så här:

  1. Sätt ugnen på högsta värme och grill. Skiva jordgubbarna och lägg upp på ett fat tillsammans med sallad och valnötter.
  2. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  3. Skär baguetten i 12 skivor. Skiva getosten. Fördela getosten på brödskivorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och gratinera mitt i ugnen 2–3 min, passa noga.
  4. Servera baguetteskivorna på salladsbädden. Ringla över dressing, krydda med svartpeppar.
Fler recept med: Grönsaker, Sallader, Vegetariskt