Chèvre chaud med haricots verts och valnötter

Recept på chèvre chaud med haricots verts och valnötter. Enklaste middagen med god grillmacka. ­Variera med skivat päron, rökt kalkon eller stekt zucchini­.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 tomater
  • 125 g chèvreost
  • 1 klyfta vitlök - liten
  • 150 g haricots verts
  • 75 g sallad - blandad
  • 20 g valnötter
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • olivolja
  • äppelcidervinäger

Gör så här

  1.  Skiva tomaterna. Fördela tomater och ost på två av brödskivorna. Lägg på resterande bröd. Grilla mackorna i mackjärn eller stek dem i grillpanna ca 2 min på varje sida, tills osten smälter.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Tina och stek haricots vertsen med vit­lök i 1 tsk olivolja ca 3 min.

  3. Blanda 1 msk olja, 1 msk äppelcidervinäger, 1/2 krm salt och 1/2 krm peppar. Servera brödet med bönor, sallad, dressing och valnötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!