Chèvre chaud med haricots verts och valnötter
Recept på chèvre chaud med haricots verts och valnötter. Enklaste middagen med god grillmacka. Variera med skivat päron, rökt kalkon eller stekt zucchini.
Ingredienser
- 4 skivor surdegsbröd
- 2 tomater
- 125 g chèvreost
- 1 klyfta vitlök - liten
- 150 g haricots verts
- 75 g sallad - blandad
- 20 g valnötter
- salt
- svartpeppar - nymald
- olivolja
- äppelcidervinäger
Gör så här
-
Skiva tomaterna. Fördela tomater och ost på två av brödskivorna. Lägg på resterande bröd. Grilla mackorna i mackjärn eller stek dem i grillpanna ca 2 min på varje sida, tills osten smälter.
-
Skala och finhacka vitlöken. Tina och stek haricots vertsen med vitlök i 1 tsk olivolja ca 3 min.
-
Blanda 1 msk olja, 1 msk äppelcidervinäger, 1/2 krm salt och 1/2 krm peppar. Servera brödet med bönor, sallad, dressing och valnötter.