Cheesecakekräm med marinerade bär

Recept på cheesecakekräm med marinerade bär - en snabb och luftig dessert. Angostura bitter är en fin smakförhöjare till bär. Ett alternativ utan alkohol är att marinera bären i starkt chai-te. Desserten kan förberedas i god tid.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3 dl bär - frysta blandade, t ex björnbär, blåbär, hallon, vinbär, jordgubbar
  • 1 tsk Angostura bitter - eller 2 msk starkt bryggt chai-te
  • 2 msk apelsin - pressad
  • 1 tsk apelsinskal - rivet, + 1 tsk
  • 1 dl färskost - naturell, rumsvarm
  • 1 msk florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 vaniljstång

Gör så här

  1. Blanda bären med angostura eller te samt apelsinsaft och 1 tsk apelsinskal. Låt stå i rumstemperatur och tina ca  30 min.

  2. Vispa färskost och florsocker. Vispa grädden för sig. Blanda försiktigt ihop färskost och grädde. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda ner i krämen.

  3. Varva bär och kräm i glas. Garnera med apelsinskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!