4.64.64.64.64.6

Recept på cheesecakekräm med marinerade bär - en snabb och luftig dessert. Angostura bitter är en fin smakförhöjare till bär. Ett alternativ utan alkohol är att marinera bären i starkt chai-te. Desserten kan förberedas i god tid.

För 2 personer:

Ingredienser

3 dl bär, frysta blandade, t ex björnbär, blåbär, hallon, vinbär, jordgubbar
1 tsk angostura, eller 2 msk starkt bryggt chai-te
2 msk apelsin, pressad
1 tsk apelsinskal, rivet, + 1 tsk
1 dl färskost, naturell, rumsvarm
1 msk florsocker
1 dl vispgrädde
0,5 vaniljstång

10 minuter

Cheesecakekräm med marinerade bär – gör så här:

  1. Blanda bären med angostura eller te samt apelsinsaft och 1 tsk apelsinskal. Låt stå i rumstemperatur och tina ca  30 min.
  2. Vispa färskost och florsocker. Vispa grädden för sig. Blanda försiktigt ihop färskost och grädde. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda ner i krämen.
  3. Varva bär och kräm i glas. Garnera med apelsinskal.